Dit is zoals het nu vaak gaat in je gezin.
1) Je hebt 10 keer moeten vragen voordat je kind zijn schoenen aan doet, tot het moment jij boos roept “nu komen we te laat ik wil dat je nu luistert en opschiet!” Je kind trekt verschrikt zijn schoenen aan. En je hebt eigenlijk al meteen spijt dat je zo boos doet.
2) Je zou naar opa en oma gaan na schooltijd maar er is iets tussen gekomen, opa en oma zijn niet thuis. Je kind ontploft, wordt woest, smijt de deur dicht met een knal en stampt naar boven, en roept rotmoeder. Jij wil je kind terechtwijzen dat hij niet zo boos op jou hoeft te zijn dus je gaat hem achterna. Waardoor je kind nog bozer wordt, en schreeuwt dat je weg moet gaan.
3) Je weet het soms gewoon niet meer. Je bent voor je gevoel alleen maar boos en je hebt het gevoel of je geen invloed meer hebt op je kind. Hij luistert gewoon niet naar je! Bij andere gezinnen die je kent lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je hoort andere ouders praten over hun kinderen, hoe leuk ze spelen en hoe goed ze het doen in de klas. Nou pff bij jou is het wel anders. Net altijd te wild en luidruchtig en op school komt er niet uit wat er in zit.
4) Je schaamt je soms over je eigen gedachten, je houdt onvoorwaardelijk van je kind maar het opvoeden is veel zwaarder dan je ooit had kunnen denken. Het kost je gewoon heel veel energie. Je hebt niet eens echt tijd voor jezelf.
5) Je voelt dat er nu iets moet veranderen aan het gedrag van iedereen in jullie gezin. Er is steeds strijd en onbegrip. Je hebt er genoeg van dat je niet gezien en gehoord wordt!
Wat jij zou willen:
1) Je kinderen doen wat er gevraagd wordt zonder dat je boos hoeft te worden.
2) Jij eerder weet dat er een driftbui of woedeaanval aan komt, zodat jij hierop beter op kunt reageren. Dat jij weet wat je juist wel of niet kan doen in een driftbui zodat het niet nog erger wordt. En het soms zelfs gaat voorkomen. Dat jij en je kind hier samen beter in worden.
3) Jij je zelfverzekerd voelt als moeder en opmerkt dat opvoeden ook leuk kan zijn. Jij weet wat jullie nodig hebben en hoe je de verbinding weer vindt zodat het bij jullie ook fijn kan zijn. Je krijgt handvaten voor in de klas zodat de leerkracht meer informatie heeft over de leerstijl van jouw kind. Zodat er bij je kind wel uit komt wat er in zit.
4) Jij duidelijk krijgt en inziet waarom moeilijk/ vervelend gedrag er is. Waarvoor je je soms schaamt. Je weet waarom het jou zo raakt, hoe je dit in jezelf kan oplossen en het niet bij je kind neerlegt. Je kijkt anders naar de opvoeding.
5) Als jullie in je gezin van elkaar weten hoe je brein werkt en je reageert zoals je reageert dan weet je wat de ander nodig heeft, dan kunnen elkaar ondersteunen, omdat jullie elkaar veel beter begrijpen in wat je nodig hebt. Hierdoor wordt het al een stuk gezelliger.
Ja dat wil ik . Vul vrijblijvend het contact formulier in.
Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden. En geef ik je een checklist waarmee je zelf aan de slag kunt. En als het nodig is en jij er klaar voor bent mag en kun je altijd een traject op maat volgen. Ik weet dat er tijd nodig is en lef om het roer om te gooien. Jij weet of je daar klaar voor bent.
Daar vertrouw ik op.
Het traject ziet er zo uit:
In 5 weken “Verborgen schatten” traject gaan wij samen er voor zorgen dat jullie (jij en je kind) elkaar beter begrijpen zodat jullie van jezelf en elkaar weten wat je nodig hebt om gezien en gehoord te worden en jullie niet meer zo boos hoeven te doen. En jij je weer fijn en rustiger voelt, waardoor je kind zich ook fijner en rustiger zal voelen.
Ik zal je liefdevol in laten zien waar jij het niet kunt zien, omdat er patronen in de weg zitten.
Deze 5 weken bestaan uit 1 keer per week een afspraak van 1 tot 1 ½ uur. De 2de afspraak is met jou en je kind.
Alles zit er al in, alleen zit het verborgen.
Na het traject :
1) Weet jij op welke manier jij en je kind informatie verwerkt, wat je kind nodig heeft om te kunnen luisteren. Dit is per kind verschillend. Maatwerk dus.
* Vaak vraag je: wil je je schoenen aandoen?
Probeer het eens zo: We moeten gaan, doe je schoenen aan want dan zijn we op tijd op school.
2) Jij ziet hoe een “bui” ontstaat en weet hoe je kan reageren op dat moment, hoe je hier grenzen aan geeft en vooral wanneer je hierover in gesprek kan gaan. Aan de hand van een “hoe ik me voel” model die je samen met je kind gaat maken ga je inzien wat er beter kan.
3) Jij hebt inzicht over hoe jouw brein en het brein van je kind werkt, hierdoor ga je makkelijker verbinding maken. Je ziet in waarom jij onzeker werd. Jouw brein is gewoon net wat meer gevoelig en je wil graag goed doen. (Met deze handleiding ga je jezelf en je kind beter begrijpen). Je kunt je kind helpen met schoolwerk en de leerkracht advies geven over hoe je kind informatie verwerkt.
4) Moeilijk/ lastig gedrag te bekijken vanuit je kind. Als jij verstaat wat je kind bedoelt en begrijpt hoe anders jullie breinen werken en verwerken, omdat er eenmaal patronen in je brein zijn aangelegd bij jou en je kind. Waarom je doet wat je doet/ hoe je reageert wordt het allemaal heel logisch.
5) Om juist van elkaar te leren en te weten wat jullie kwaliteiten zijn zodat je meer grip en verbinding krijgt in jullie gezin.
Wij gaan 5 weken samen werken zodat jullie van elkaar weten wat moeilijk gedrag je eigenlijk vertelt en hoe je makkelijker verbindt met elkaar. Hoe je brein werkt en hoe je informatie verwerkt. Hoe logisch het eigenlijk is. Het helpt je door alle fases van je kinderen heen jullie groeien hier door enorm. Je blijft er anders naar kijken…..!!
Nu tijdelijk verlaagd omdat ik graag je review wil plaatsen op mijn website.
Voor wat hoort wat!
Nu is jouw investering is 50 euro per week.
Maar als je in een keer betaalt voor alle 5 afspraken krijg je 1 afspraak cadeau en betaal je slechts 200 euro.
Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op jij beslist of je een traject wil of eerst aan de bak wil met de checklist.
Dit is wat anderen over mij zeggen:
#Door alle kennis die je krijgt wordt het veel duidelijker waarom vervelend gedrag er is.
#Door de ervaring begrijp ik mezelf veel beter.
#Nu heb ik meer begrip en een handleiding van mezelf en voor ons kind.
# Ik begrijp nu waarom mijn partner anders denkt over opvoeden.
Dat wil jij toch ook?!
Je hoeft het niet alleen te doen.
“Anders is zo gek nog niet”.